Ads

Επίθεση από αγνώστους που αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών, ιδιοκτητών φορτηγών, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, δέχτηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μετέβαινε στο ξενοδοχείο, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όταν άγνωστοι, που αποσπάστηκαν από το μπλοκ των διαδηλωτών, τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν. Η αστυνομία έκανε χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης και στην περιοχή επικράτησε ένταση.

Ο κ. Μίχαλος είναι καλά στην υγεία του. «Οι συντεχνίες αποδεικνύεται ότι αποτελούν, όχι μόνο το μεγάλο αγκάθι αλλά δρουν και ως κακοποιά στοιχεία. Τέτοιες προσπάθειες δεν θα σωπάσουν τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες», δήλωσε ο ίδιος.

Μαζί του την ώρα του συμβάντος ήταν ο Γιώργος Κασιμάτης, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Σύμφωνα με τον Σκάι, επίθεση δέχτηκε και ο κ. Κορκίδης.

Ads

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την επίθεση κατά του κ. Μίχαλου ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, Γεώργιος Κασιμάτης, σχολίασε ότι «για πρώτη φορά αισθάνθηκε τέτοια ανασφάλεια στη Θεσσαλονίκη». Πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες δεν χαρακτηρίζουν μια δημοκρατία, αλλά την αναρχία, ενώ διερωτήθηκε: «αν αυτό είναι συνδικαλισμός τότε τι λέγεται αλητεία».

Διαβάστε επίσης: Παπούτσι κατά του Γ. Παπανδρέου