Επίθεση στον ΠΑΜΕ και στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η ηγεσία της ΓΣΕΕ, με αφορμή το κάψιμο του ομοιώματος της ΓΣΕΕ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Ads

«Την πιο κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και την ώρα που το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δίνει μεγάλες και καθημερινές μάχες (μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8 Γενικές Απεργίες και δεκάδες κλαδικές και επιχειρησιακές απεργίες, οι περισσότερες από κάθε άλλη περίοδο και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα) οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνεχίζουν τον επικίνδυνο κατήφορο προς τον πάτο της αθλιότητας!», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

«Εκτός από την ΔΙΑΣΠΑΣΗ των αγώνων, τη συκοφαντική και υβριστική συμπεριφορά, διολίσθησαν την Τρίτη 7/12/2010 στο Σύνταγμα, με μια πρωτοφανή φασιστική και ισοπεδωτική ταύτιση και κάψιμο ομοιωμάτων της ΓΣΕΕ, μαζί με αυτά της Τρόικας, των εργοδοτών και της Κυβέρνησης!», πρόσθεσε. «Κρέμασαν και έκαψαν ομοίωμα με το λογότυπο της Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, του θεσμικού εργατικού φορέα που αντιστέκεται και αντιδρά στη θύελλα του Νεοφιλελευθερισμού και στα δεσμά του Μνημονίου», αναφέρει η ΓΣΕΕ.

«Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και οι συνδικαλιστές δέχονται πολύπλευρες και χυδαίες επιθέσεις και ενοχοποιούνται, από κέντρα διευθυντήρια και μερίδα «σχολιαστών» σ’ ένα ετερόκλητο αλλά ερμηνεύσιμο «κονσέρτο», εξόντωσης και εξαφάνισης των ενοχλητικών συνδικάτων. Τέτοιες επιθέσεις όμως έχουν αντίθετα αποτελέσματα γιατί σφυρηλατούν την Ενότητα και Αποφασιστικότητα των εργαζομένων», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Ads

Σχετικά με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Τσίπρας ξαναχτύπησε και άθροισε τη δική του επίθεση και κριτική κατά της ΓΣΕΕ και του Προέδρου της, με αυτήν του ΚΚΕ που συνειδητά διασπά την ταξική ενότητα των εργαζομένων».

«Η προηγούμενη φορά ήταν όταν είχε καταγγείλει την ΓΣΕΕ για την ΕΓΣΣΕ 2008-2009 ως ντροπιαστική ! και η οποία προέβλεπε αυξήσεις 6,5% για το 2008 και 5,5% για το 2009 ! Έκτοτε μεσολάβησαν εκατοντάδες εκλογικές διαδικασίες σε σωματεία, ομοσπονδίες, Εργ. Κέντρα αλλά και το Συνέδριο της ΓΣΕΕ όπου οι απόψεις του κου Τσίπρα και της παράταξης του ( της δήθεν Αυτόνομης κατά τα άλλα ) καταγράφηκαν μειούμενες σημαντικά. Αντίθετα αυτές της ΠΑΣΚΕ και του Γραμματέα της υπερ-ψηφίστηκαν και αυξήθηκαν σημαντικά. ( Στη διάθεση του τα εκλογικά ποσοστά παρατάξεων ακόμα και τα χθεσινά, εν μέσω κρίσης και εν μέσω αξιολόγησης των χειρισμών της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ ). Ωστόσο ο κος Τσίπρας για να μην θεωρηθεί «λιγότερο» αριστερός ξαναχτύπησε με υβριστικούς, υπονομευτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της ΓΣΕΕ κ του Γ.Παναγόπουλου, λίγες μέρες πριν τη νέα 24ωρη Γενική Απεργία! Και αυτή τη φορά οι απόψεις και η επίθεση του θα έχει την ίδια τύχη που είχε η προηγούμενη. Οι κατά τα άλλα διακηρυκτικές απόψεις του κου Τσίπρα περί αυτονομίας, ανεξαρτησίας, ακομμάτιστου Συνδικαλισμού, πήγαν περίπατο», τονίζει η ανακοίνωση.