Στοχευμένη επίθεση εναντίον της φοιτήτριας Αλεξάνδρας Μαρτίνη, σημειώθηκε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου το βράδυ, από αγνώστους που της επιτέθηκαν την ώρα που περίμενε σε στάση λεωφορείου στα Βριλήσσια. Η Α. Μαρτίνη, μέλος σήμερα του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ), μίλησε στο tvxs για το περιστατικό, κάνoντας λόγο για παρακρατικά στοιχεία που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν νέους κυρίως αγωνιστές του κινήματος.

Ads

Σε δράση φασιστικών στοιχείων που επιτίθενται σε νεαρά κυρίως άτομα με στόχο να τα τρομοκρατήσουν και να αποτρέψουν την πολιτική τους δράση, αποδίδει το περιστατικό η Α. Μαρτίνη. Όπως αναφέρει, η ίδια υπήρξε ενεργή πολιτικά ως μαθήτρια, συμμετέχοντας σε αντιρατσιστικές και αντιπολεμικές διαδηλώσεις, ενώ η δράση της συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Πριν την επίθεση εναντίον της, είχαν προηγηθεί ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα με σαφή αναφορά στην πολιτική της δράση, διευκρινίζει.

«Γύρω στις πέντε μέρες πριν το περιστατικό, είχα δεχτεί διάφορα τηλεφωνήματα στο κινητό με απόκρυψη από άγνωστο, ο οποίος με απειλούσε και αναφερόταν στη δράση μου. Με αποκαλούσε αναρχική, προδότρια της πατρίδας μου κ.ο.κ.», αναφέρει η Α.Μ., η οποία υποθέτει ότι ο άγνωστος αναφερόταν στη δράση της σε προηγούμενο πολιτικό χώρο. «Τα τηλεφωνήματα συνεχίζονταν. Εγώ από ένα σημείο και μετά δεν μιλούσα καν μαζί του, το είχα πάρει πιο πολύ ως αστείο, νόμιζα ότι πρόκειται για φάρσα».

«Μετά έγινε ένα τηλεφώνημα και στο σπίτι μου, που με ανησύχησε πιο πολύ γιατί είδα ότι έχει και το τηλέφωνο του σπιτιού. Η συνέχεια ήταν εκείνο το βράδυ, το Σάββατο που μας πέρασε. Πήγαινα στη στάση του λεωφορείου και ξαφνικά – επειδή είναι και ερημικός δρόμος, δεν έχει πολύ κόσμο εκεί – σταματάνε δυο μηχανάκια πιο πέρα από τη στάση και κατεβαίνουν τρεις άνδρες με το πρόσωπο καλυμμένο. Ο ένας με πιάνει απ’ το λαιμό κι οι άλλοι δύο άρχισαν να φωνάζουν λέγοντας πάλι σχεδόν τα ίδια, αυτά που μου έλεγαν και στο τηλέφωνο: ‘σταμάτα αυτά που κάνεις, πρόσεχε, είναι η τελευταία φορά που στο λέμε κ.τ.λ.’. Δεν πρόλαβαν να πουν και πολλά γιατί έρχονταν αυτοκίνητα απ’ ότι κατάλαβα εκείνη τη στιγμή και έτσι, έφυγαν γρήγορα. Από τότε έχουν σταματήσει και τα τηλεφωνήματα», καταλήγει.

Ads

«Ήμουν ενεργή πολιτικά ως μαθήτρια (τώρα είμαι φοιτήτρια στη Φιλοσοφική)» συμπληρώνει, «ειδικά μετά τον Δεκέμβρη, τον περσινό, αλλά και πριν από αυτό, συμμετείχα σε διάφορα συλλαλητήρια αντιρατσιστικά, αντιπολεμικά κ.τ.λ. Κυρίως στον αναρχικό χώρο τότε, μαθήτρια ακόμα», αναφέρει. Το διάστημα εκείνο η Α.Μ. ήταν πρόεδρος του 15μελούς, ενώ ήταν από τα άτομα του σχολείου της που είχαν οργανώσει τη συμμετοχή του σχολείου στις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη του 2008.

«Γνωρίζουμε ότι φασίστες κάνουν τέτοιου είδους εκφοβισμούς, κυρίως σε άτομα νέα στο χώρο, που μπορούν πιο εύκολα να εκφοβιστούν», διαπιστώνει. Όσον αφορά στην αναγκαιότητα απάντησης σε τέτοιου είδους περιστατικά, ήδη έχει κυκλοφορήσει προκήρυξη της οργάνωσης που θα μοιραστεί στη γειτονιά των Βριλησσίων. «Καλούμε τη γειτονιά των Βριλησσίων να καταδικάσει τέτοιου είδους γεγονότα, γιατί γενικότερα συμβαίνουν αυτά, απλά στα Βριλήσσια νομίζω δεν είχε επαναληφθεί κάτι τέτοιο», καταλήγει.