Εξώδικο στη διοίκηση του ΟΤΕ απέστειλε η ΟΜΕ – ΟΤΕ, ζητώντας να ανακληθεί η εφαρμογή των 40 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως που καθιέρωσε η διοίκηση από την 1 Μαρτίου του 2011. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ διαμαρτύρονται έντονα και για την κατάργηση του επιδόματος προθέρμανσης των υπηρεσιακών οχημάτων που λάμβαναν οι τεχνικοί, το οποίο επίσης καταργήθηκε.

Ads

Η ΟΜΕ – ΟΤΕ προειδοποιεί και με υποβολή προσωπικών μηνύσεων κατά των μελών της διοίκησης σε περίπτωση που δεν ανακληθούν οι συγκεκριμένες περικοπές.

Επιπλέον, όπως εγινε χθες γνωστό, την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στον ΟΤΕ σκοπεύει να ζητήσει από την ΟΜΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ, όπως ανέφερε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μονόδρομο προκειμένου να περικοπούν δραστικά τα λειτουργικά κόστη του ΟΤΕ.

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 28 και 29 Ιουνίου, ημέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ads