Πρόθυμος να θέσει αμέσως στη διάθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens αντίγραφο της δικογραφίας δηλώνει το πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της εταιρείας, Γιώργιος Σκαρπέλης, με εξώδικό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής.

Ads

Ο κ. Σκαρπέλης κάνει λόγο, μέσω του συνηγόρου του, Γιάννη Μαντζουράνη, για «λυσσαλέα αντίδραση» του ανακριτή της υπόθεσης Νίκου Ζαγοριανού και του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, στο ενδεχόμενο να λάβει ο ίδιος αντίγραφο της δικογραφίας του και πως χρειάστηκε να εκδοθούν δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση δηλώνει πρόθυμος να στείλει ο ίδιος τη δικογραφία στην Επιτροπή, καθώς, όπως σημειώνει, «με διάφορα τερτίπια και προσχήματα μεθοδεύεται η μη αποστολή όλων των εγγράφων στην επιτροπή».

Το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη Τρίτη στη Βουλή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης. Την ίδια ημέρα έχει κληθεί να εξεταστεί ο κ. Μαντζουράνης.

Ads

Στο μεταξύ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την αρμόδια ανακρίτρια, ο κ. Βαλυράκης πληροφορήθηκε ότι το υλικό θα είναι στη διάθεση της επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη.

Διαψεύδει την κατάθεση της Μπουγάτσου για τη Siemens ο Βερελής

Χθες, Πέμπτη, η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου, καταθέτοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, αναφέρθηκε σε δικογραφία που εμπλέκει υπουργούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και που αφορά στη σύμβαση των 160 εκατ. ευρώ της Siemens με τον ΟΣΕ για τον προαστιακό, η οποία δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή. Μεταξύ των υπουργών που ανέφερε στην κατάθεσή της, ήταν και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής. Ο κ. Βερελής, σύμφωνα με την κ. Μπουγάτσου, εμπλεκόταν στην υπόθεση διαγωνισμού για την κατασκευή τμήματος του Προαστιακού, πού ανήκε στο ευρύτερο ολυμπιακό έργο.

Με δημόσια δήλωση του ο κ. Βερελής, διαψεύδει την κατάθεση της κ. Μπουγάτσου, δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο ολυμπιακό έργο ξεκίνησε, ως διαγωνιστική διαδικασία την προ των ολυμπιακών αγώνων εποχή, αλλά η σύμβαση υπεγράφη πολύ αργότερα.

«Στο μόνο ζήτημα που είχα επαφή και άσκησα πίεση προς τη Siemens και στις υπόλοιπες εταιρίες που είχαν υπογράψει συμβάσεις ήδη από το 1998, συνεχίζει ο πρώην υπουργός, ήταν για να παραδώσουν τα τρένα που ήσαν απαραίτητα για τη διεξαγωγή των αγώνων», προσθέτει.

Ο κ. Βερελής καταλήγει ότι τα βαθύτερα αίτια των προσπαθειών ακύρωσης της μαρτυρίας του θα γίνουν αντιληπτά στην εξεταστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με την υπόθεση «Γερμανός».

Ταυτόχρονα, ο πρώην υπουργός απευθύνει επιστολή προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, Σήφη Βαλυράκη, ζητώντας να κληθεί ο ίδιος να καταθέσει, όπως και ο ανακριτής της υπόθεσης Δημήτρης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι δεν αληθεύει ότι ετίθετο θέμα αποστολής φακέλου στη Βουλή για τον ίδιο και τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Λιάπη, Κωστή Χατζηδάκη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη.