Τα στοιχεία από την έρευνα του ΣΔΟΕ και τους ορκωτούς λογιστές για τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργών των δύο μεγάλων κομμάτων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens, αναμένει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία τον περασμένο Νοέμβριο ζήτησε την έρευνα πιθανών αποκλίσεων μεταξύ των δηλώσεων «πόθεν έσχες» και των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Ads

Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας:Γ. Βουλγαράκη, Μ. Λιάπη, Γ. Αλογοσκούφη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Β. Πολύδωρα και τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ: Ακη Τσοχατζόπουλο, Χρ. Βερελή, Ν. Χριστοδουλάκη, Τ. Μαντέλη, Γ. Παπαντωνίου (όπως και του Θ. Τσουκάτου), οι οποίοι διετέλεσαν υπουργοί στο επίμαχο διάστημα των συμβάσεων της Siemens με το δημόσιο και συγκεκριμένα από το 1997 έως και το 2006.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών συνεδριάζει σήμερα, ενώ αναμένεται να λάβει τις συμπληρωματικές εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών για τα -ζητούμενα να ελεγχθούν- πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στις 2 Δεκεμβρίου 2010 και διαπίστωναν αποκλίσεις στα στοιχεία του «πόθεν έσχες» και των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη. Επίσης, διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ «πόθεν έσχες» και τραπεζικών λογαριασμών για τους Γ. Παπαντωνίου και Γ. Βουλγαράκη, χωρίς ωστόσο αυτές να είναι σημαντικές, ενώ δεν διαπιστώθηκαν αποκλίσεις για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ν. Χριστοδουλάκη.

Ads