Ένας 38χρονος Έλληνας, κατάδικος σε πολυετή κάθειρξη για δολοφονία και ληστείες, συνελήφθη και κρατείται ως ένας από τους τρεις δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στην Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου. Συνελήφθη λίγες ώρες μετά τη ληστεία στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ads

Αξιωματικοί της αστυνομίας εξέφραζαν την απορία τους για το γεγονός ότι ο δράστης είχε λάβει 11ημερη άδεια από τις φυλακές Αγιάς Κρήτης και κατά το διάστημα της άδειας διέπραξε με τους καταζητούμενους συνεργούς του τη ληστεία.

Ο συλληφθείς είναι έγκλειστος στις φυλακές, καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία που διέπραξε το 1995 μαζί με επτά ακόμη άτομα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στην Αλόννησο είχε αφαιρεθεί ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Οι ληστές είχαν διαφύγει με ταχύπλοα, χωρίς όμως το ποσό, το οποίο εγκατέλειψαν όταν τη μηχανή τους εμβόλησε φορτηγό για να εμποδίσει τη διαφυγή τους.

Ads