Συνολικά 2.368 άτομα τα οποία ελάμβαναν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί, πολιτικοί και στρατιωτικοί) δεν απεγράφησαν στη διαδικασία καταγραφής που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Για αυτές τις περιπτώσεις, διεκόπη η καταβολή της σύνταξης.

Ads

 
Σύμφωνα με το υπουργείο το ποσό των συντάξεων που δινόταν σε άτομα που δεν απογράφηκαν ανέρχεται σε 24 εκ. Ήδη, όπως αναφέρεται, έχουν εντοπιστεί τα 12,7 εκ ενώ τα υπόλοιπα 11,3 αναζητούνται από την υπηρεσία.
 
Όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του «από την διαδικασία της καταγραφής διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.000 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους».
 
«Εξ αυτών έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 34 μεγάλες περιπτώσεις, για τις οποίες όχι μόνο δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των Υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, αλλά δεν βρέθηκε το ποσό των 2.747.310 ευρώ που είχε κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι περιπτώσεις αυτές έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες», αναφέρεται.
 
Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει πως «το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία της καταγραφής εκτιμάται σε 693.841 ευρώ ανά μήνα».