Την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντά η απόφαση του ελληνικού Δημοσίου να εγγυηθεί τη χορήγηση ακόμη 63,6 εκατ. ευρώ στον Όμιλο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», με έγγραφο, η γενική γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας επιχειρεί να εξηγήσει στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τους λόγους για τους οποίους το ελληνικό Δημόσιο καλείται να στηρίξει εκ νέου τον όμιλο. Το υπουργείο, παρότι, παραδέχεται ότι πρόκειται για «προβληματική επιχείρηση», επικαλείται «τα οξύτατα κοινωνικά ζητήματα που έχουν προκύψει στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία».

Η Κομισιόν είχε εγείρει τον περασμένο Ιούλιο ενστάσεις στο θέμα της χρηματοδότησης του ομίλου, ζητώντας διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές σχετικά με την εμπλοκή τους. Το ίδιο ζήτημα είχε προκαλέσει την αντίδραση και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ένδυσης, η οποία με επιστολή της στις 20 Ιουλίου προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. ζητούσε να μάθει κατά πόσο η διεύθυνση ήταν ενήμερη για τις προθέσεις των ελληνικών αρχών να παράσχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου στην ίδια, προβληματική επιχείρηση, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό, σημειώνει η «Καθημερινή».