Ads

«Να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση» ζητά από τους δημότες της Αθήνας η υποψήφια δήμαρχος, Ελένη Πορτάλιου, η οποία αναδεικνύει ως κεντρικό στόχο την αποδέσμευση της κοινωνίας «από το ‘στενό κορσέ’ του Μνημονίου». Μιλώντας στο tvxs.gr, αποδίδει στη δημαρχία Κακλαμάνη «αγοραίες και νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις» με προτεραιότητα στα «μεγάλα συμφέροντα», αλλά επιπλέον στηλιτεύει την υποψηφιότητα Καμίνη, μεταφράζοντας ενδεχόμενη εκλογή του ως «δικαίωση» για το κυβερνών κόμμα. Ακολουθεί η περιγραφή και το βίντεο της συνέντευξης. *Εντάσσεται στο πλαίσιο αφιερώματος για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

«Αναφερόμενη στα οικονομικά του δήμου Αθήνας, θεωρεί εφικτή την εξοικονόμηση χρημάτων «από τα 60 εκατ. ευρώ των Ανώνυμων Εταιρειών που δίνονται μέσω προγραμματικών συμβάσεων» ή «από έργα επικοινωνιακού χαρακτήρα». Η ίδια χαρακτηρίζει «σταγόνα στον ωκεανό» τις δημοτικές δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες: «2,5 εκατ. ευρώ διατίθενται συνολικά, την ώρα που ένα συνέδριο του δήμου για τη φτώχεια, στο Μέγαρο Mουσικής, κοστίζει 1,2 εκατ. ευρώ».

Ως προς τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, η κ. Πορτάλιου υποστηρίζει ότι «η κεντρική εξουσία, ενώ μιλάει συνεχώς για καταστολή, δεν καταστέλλει εκεί που πρέπει», δείχνοντας προς «τους έμπορους ναρκωτικών και τους δουλέμπορους». Για τα φαινόμενα τα οποία σημειώνονται στον Άγιο Παντελεήμονα, θεωρεί ότι «θα έπρεπε να έχει επέμβει η ελληνική αστυνομία και να απαγορεύσει τη λειτουργία τόσο ακραίων οργανώσεων».

Ads

Η υποψήφια της Ανοιχτής Πόλης εκφράζει την αντίθεσή της στο «πολύ αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σύστημα» του Καλλικράτη. Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει «φυσικά απούσα» την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ στο δήμο επί Σκανδαλίδη και, μάλιστα, εκφράζει την εκτίμηση ότι ο κ. Γ.Καμίνης, ο νέος υποψήφιος τον οποίο στηρίζει (και) το κυβερνών κόμμα, «θα έχει πολύ περισσότερες δουλείες απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς ζήτησε, ως προϋπόθεση για να κατέβει, το χρίσμα από τον πρωθυπουργό».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΝ, με αντικείμενο την υποψηφιότητά της, δηλώνει: «δεν μας αγγίζουν, η υποψηφιότητά μου προέκυψε από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από την Ανοιχτή Πόλη». Απέναντι στο ενδεχόμενο δίλημμα: «Κακλαμάνης ή Καμίνης», αναφέρει: «δεν θα υποδείξουμε στον κόσμο μας τι θα κάνει».