Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ελλάς τις τελευταίες ημέρες και η εν λόγω κατάσταση αναμένεται να συνεχισθεί ως τις αρχές Δεκεμβρίου. Αιτία της γενικευμένης ανησυχίας είναι σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα το γεγονός ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου αλλά και η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου «μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για μπαράζ ένοπλων επιθέσεων κατά αστυνομικών στόχων και όχι μόνο».

Ads

Η ίδια πηγή επικαλείται ειδικές «πληροφορίες» που έχει στα χέρια της η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες καταδεικνύουν ότι επίκειται νέα αιματηρή επιδρομή εναντίον αστυνομικού τμήματος. Η νέα «επιδρομή», μάλιστα, θεωρείται πιθανό να γίνει από τους ίδιους δράστες οι οποίοι στις 27 Οκτωβρίου είχαν τραυματίσει έξι αστυνομικούς στο Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν δοθεί πληροφορίες για ενδεχόμενα χτυπήματα εναντίον αστυνομικών τμημάτων της Αττικής, καθώς και εναντίον άλλων στόχων.

Η τοποθέτηση ελεύθερων σκοπευτών, βέβαια, δεν είναι νέο μέτρο. Στο παρελθόν είχε αποφασισθεί έπειτα από προηγούμενες επιθέσεις ενόπλων οργανώσεων εναντίον διαφόρων στόχων, ωστόσο τους τελευταίους μήνες η εφαρμογή του είχε ατονήσει.

Αυτή τη στιγμή, «Το Βήμα» σημειώνει ότι η ανησυχία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα έντονη εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση της Αγίας Παρασκευής ούτε αποστολή προκήρυξης, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 17 ημέρες από τότε. Έτσι, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους ότι «ίσως οι δράστες της επίθεσης ετοιμάζουν νέο χτύπημα με στόχο αυτή τη φορά να υπάρχει νεκρός αστυνομικός». Επιπλέον, συνεχίζει «Το Βήμα», πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η επίθεση αυτή είναι έργο μιας νέας ένοπλης ομάδας που σχεδιάζει να προχωρήσει σε σειρά δολοφονικών επιθέσεων.

Ads