Eλεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, για χρέη στο δημόσιο, ο Ανδρέας Κουρής, γιος του εκδότη Μάκη Κουρή.

Ads

Ο 38χρονος πρώην ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Metropolis και διευθύνων σύμβουλος του καναλιού MAD, Ανδρέας Κουρής, είχε συλληφθεί το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Χαλανδρίου για χρέη στο Δημόσιο που ξεπερνούν το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ. Εναντίον του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
 
Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Κουρής κατηγορείται για τη μη καταβολή ΦΠΑ αλλά και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ύψους 1.372.930,21 ευρώ, που αφορούν στην επιχείρηση Μetropolis. Το πρωί απολογήθηκε στον ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες προφυλακίστηκαν ο θείος του, Γιώργος Κουρής, αλλά και ο εξάδελφός του, Ανδρέας, για την υπόθεση των χρεών του τηλεοπτικού σταθμού Alter.