Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν την Παρασκευή μετά την απολογία τους στον ανακριτή για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες», οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης καθώς και η σύζυγος του δεύτερου, δικηγόρος, Αικατερίνη Πελέκη.

Ads

 
Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε απολογηθεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, αντιμετωπίζοντας ανάλογη κατηγορία και είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση.
 
Η κατηγορία για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες» σε βάρος των πρώην υπουργών απαγγέλθηκε μετά τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
 
Ο Πέτρος Δούκας κλήθηκε σε απολογία, αφού διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με το 2009.
 
Ο Γιώργος Βουλγαράκης κλήθηκε σε απολογία, μετά από στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, όπου εμφανίζεται τραπεζικός λογαριασμός με κατάθεση 117.000 ευρώ, που φαίνεται ότι δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες. Ο επίμαχος λογαριασμός, κατά πληροφορίες, φέρεται να ανήκει σε off shore εταιρεία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη.
 
Είχαν προηγηθεί, πριν λίγες ημέρες, οι απολογίες του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου για το «πόθεν έσχες» που προέκυψε από στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.  Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ στον κ. Παπαντωνίου και 20 χιλιάδων ευρώ στη σύζυγό του.