Μετά τη σημερινή καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση – μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην δημάρχου. Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε η ΝΔ επιτίθεται και στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπενθύμιση νωρίτερα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη στήριξη που είχε προσφέρει ο πρωθυπουργός στον κ. Παπαγεωργόπουλο όσο εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης. Ο ίδιος ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «πολιτική δίκη» και «κλίμα που ζητά αίμα πολιτικών».

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, η αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης ισχύει μέχρι να τελεσιδικίσει η καταδικαστική απόφαση.
 
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:
 
«Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Και είναι αυτονόητο, ότι μετά την σημερινή καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αναστέλλεται σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης.
 
Ωστόσο, υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον Σύριζα. Ποιοι μιλάνε;
 
Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;
 
Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο.
 
Άλλωστε, μήπως πριν από ενάμιση χρόνο, είχαν σχηματίσει γνώμη περί της ενοχής ή όχι, οι ίδιοι οι Δικαστές που αποφάνθηκαν σήμερα; Ή μήπως γνώριζε από τότε, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή απόφαση;
 
Μακάρι, τον  ίδιο σεβασμό που δείχνει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη Δικαιοσύνη να μάθει να δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σημείωνε, μεταξύ άλλων: «δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο κ. Σαμαράς δήλωνε για το στέλεχος της Ν.Δ. και πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο: “Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης”».
 
Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτήρισε βαθιά και αγιάτρευτη τη σήψη σε όλους τους θεσμούς του αστικού κράτους και στην τοπική διοίκηση, με αφορμή την καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου. «Πηγάζει από αυτό που υπερασπίζονται όλοι οι θεσμοί του συστήματος, τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία και δράση».

Όλοι όσοι ασκούν εξουσία και διαχειρίζονται δημόσιο αγαθό είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και αυτό αναδεικνύει και η απόφαση του Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά. Ο έλεγχος της δημόσιας δράσης και της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος είναι υποχρέωση των αρμόδιων φορέων και πρωτίστως της δικαιοσύνης, πρόσθεσε. 
 
Β.Παπαγεωργόπουλος: Η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική
 
Σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την καταδικαστική απόφαση μέσω του πολιτικού του γραφείου, ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο για «πολιτική δίκη» με αποκλειστικό κριτήριο «την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών».
 
«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση.
 
«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους», τονίζεται.

Ads