Την απόσυρση όλων των κρατικών αυτοκινήτων που είναι μεγαλύτερα των 1.400 κ.ε. ζητά το υπουργείο Εσωτερικών από τα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ, τις περιφέρειες και τους δήμους, με εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος.

Ads

Για την αξιολόγηση των αναγκών χρήσης αυτοκινήτων μεγαλύτερου κυβισμού των 1.400 κ.ε. θα αποφασίζουν η διεύθυνση κρατικών αυτοκινήτων του υπουργείου Εσωτερικών για τις κρατικές υπηρεσίες και οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών για τους ΟΤΑ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Έθνους. Τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι η μορφολογία του εδάφους των εξυπηρετούμενων περιοχών, η ανάγκη υποστήριξης έργου των υπηρεσιών όπως είναι το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και η ανάγκη επαρκούς εξοπλισμού των ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι υπηρεσίες που δεν καλύπτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα πρέπει να αντικαταστήσουν άμεσα τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα με άλλα, μέχρι 1.400 κ.ε.

Τέλος, η εγκύκλιος υπενθυμίζει όσα αναφέρονται στην κοινή υπουργική απόφαση που είχαν υπογράψει οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κ. Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου στις αρχές του 2010, σύμφωνα με την οποία οι δήμαρχοι, οι γενικοί γραμματείς υπουργείων και οι γενικοί γραμματείς περιφερειών δεν δικαιούνται κρατικό αυτοκίνητο και θα εξυπηρετούνται από τα αυτοκίνητα των υπηρεσιών. Παράλληλα τονίζεται ότι απαγορεύεται η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, εντός των πόλεων.

Ads