Η κυβέρνηση πρέπει να αντικατασταθεί με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένων και των εκλογών, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εθνική συνεννόηση ή εκλογές.

Ads

«Η πολιτεία πρέπει να πάρει αποφάσεις που θα προσδιορίσουν την πορεία του έθνους το αμέσως προσεχές διάστημα, και πρόσθεσε ότι εντός των προσεχών ημερών, ο ΛΑΟΣ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «είμαστε στο κόκκινο» και η κυβέρνηση έχει χρέος να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης. Αν δεν το πράξει, τόνισε, «οι πολίτες πρέπει να καταργήσουν ένα αμετανόητο πολιτικό σύστημα. Τότε η μόνη διέξοδος θα είναι οι εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση, πάμε σε αργό θάνατο».

«Αν αυτή την ώρα, το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πολιτεύονται όπως πριν από την κρίση, τότε ο λαός έχει το λόγο και θα επιβάλει τις απαραίτητες λύσεις και συμμαχίες», ανέφερε, ενώ άσκησε σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ.

Ads

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό και εκτίμησε πως με τον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, η χώρα βαδίζει ολοταχώς στη χρεοκοπία. Έκανε μάλιστα λόγο για καλοθελητές που παρουσιάζουν τη χρεοκοπία ως λύση και υποστήριξε πως μεγάλο μέρος των ΜΜΕ τροφοδοτούν τον λαϊκισμό.

Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη προκάλεσαν την αντίδραση του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Το θράσος της Ντ. Μπακογιάννη να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τη ΝΔ, η οποία είναι δήθεν κατά του μνημονίου αλλά ψηφίζει την εφαρμογή του, καθώς και με τη θολούρα του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητά κάποια «φιλολαϊκή» αναδιάρθρωση εντός της ΕΕ έχει στόχο να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και εκφράζει την ανησυχία και το μίσος που τρέφει η αστική τάξη απέναντι στο κόμμα μας, που αντί για συναίνεση εμπνέει στο λαό την οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση και θέτει σε κίνδυνο τα αντιδραστικά τους σχέδια».