Μεγάλα προβλήματα ρευστότητας εμφανίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σύμφωνα με την έρευνα του ΚΕΜΕ – ΕΒΕΑ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του επιμελητηρίου στο διαδίκτυο.

Ads

Τα στοιχεία της έρευνας σχετικά με την κατάσταση ρευστότητας των επιχειρήσεων χαρακτηρίζονται από το ΕΒΕΑ ως «απογοητευτικά» και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης αναφέροντας ότι «το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να κινείται προς λάθος κατεύθυνση, καθώς η πολιτική που εφαρμόζει περιορίζεται μόνο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών μας αγνοώντας τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς αλλά και γενικότερα της κοινωνίας».

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 523 επιχειρήσεις, το 86% αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, ενώ το 89% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Το 82% των επιχειρήσεων φέρεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες ή καθυστερήσεις στην ένταξη σε ποιοτικά ή ειδικά προγράμματα και το 93% τονίζει ότι έχουν πτώση κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις της λόγω οικονομικής κρίσης. Τέλος το 91% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην αποπληρωμή οφειλών πελατών τους προς την επιχείρησή τους.

Ads