«Εδώ και ένα χρόνο δεν προωθούμε τις αναγκαίες αλλαγές. Αντιθέτως νοθεύουμε και υπονομεύουμε πολιτικά και ηθικά τις προσπάθειες των πολιτών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στον κόσμο. Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε. Έχουμε μια ύστατη ευκαιρία για να βγούμε από το αδιέξοδο εάν θέλουμε να αποφύγουμε την ευθύνη της πτώχευσης και της διάλυσης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ads

Σε συνέντευξη τύπου, για τον «Χάρτη της Ανάπτυξης’», ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι πρέπει να αρθεί η αβεβαιότητα του φάσματος της χρεοκοπίας διότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης της χώρας και τόνισε ότι και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να αποκοπεί από τη γνωστή σχέση που έχει με το δημόσιο μέσω επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, «να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το κράτος και να βγει στις διεθνείς αγορές όπου έχει τις δυνατότητες να ανταγωνιστεί».

«Ο κ. Δασκαλόπουλος ζητάει συναίνεση για να μην πεινάσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πρέπει να τους λυπηθούν, να δώσουν το επίδομα ανεργίας και το μισθό τους για να μη θιχτούν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έχουν αποκτήσει», σχολίασε το ΚΚΕ.

Ο Συνασπισμός επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως ιι δηλώσεις του κ. Δασκαλόπουλου δείχνουν την υποκρισία και το θράσος των κρατικοδίαιτων Ελλήνων βιομηχάνων. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν την πολιτική έκφραση των αιτημάτων του μεγάλου κεφαλαίου, με τους Έλληνες βιομήχανους να κερδοσκοπούν στην περίοδο της ανάπτυξης μέσα από τις αμαρτωλές σχέσεις διαπλοκής με το κράτος, ενώ την ίδια στιγμή οι εφαρμοζόμενες πολιτικές του μνημονίου έχουν ενσωματώσει τα πάγια αιτήματα της εργοδοσίας, ισοπεδώνοντας τις εργασιακές σχέσεις.

Ads