«Εκνευριστικές» χαρακτήρισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων για το νέο πακέτο «βοήθειας» προς την Ελλάδας, επισημαίνοντας πως δεν καλλιεργούν αξιοπιστία στην ελληνική κυβέρνηση και στην ΕΕ».

Ads

Ο κ. Βενιζέλος, πάντως επανέλαβε και σήμερα από το βήμα της Βουλής, πως «Να η επαναδιαπραγμάτευση, είναι μπροστά μας. Μας καλούν για αναδιαπραγμάτευση. Και καλώ την αντιπολίτευση: Ελάτε να διαπραγματευτούμε μαζί και αν το κάνουμε μαζί θα έχουμε μεγαλύτερη ισχύ», υπογραμμίζοντας πως «ετοιμάζεται Μνημόνιο ανάπτυξης», καθώς γίνεται αντιληπτό και στους εταίρους, πως η ύφεση καθίσταται ανασταλτικός παράγοντας για την επιτυχία του προγράμματος. Στο μεταξύ ωστόσο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, «πρέπει να έρθει στη Βουλή υπό συνθήκες ευρυτάτης συναίνεσης, αλλιώς παίζουμε εν ου παικτοίς».

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, σύμφωνα με το Reuters, ο Σταρκ ανέφερε πως το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας «δεν είναι η χρηματοδότηση, αλλά ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας της».. «Το μόνο σχέδιο για την Ελλάδα είναι αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί».