Δύο αστυνομικοί 22 και 23 ετών, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ανδρών της ομάδας της ΔΙΑΣ με αγνώστους στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος του Ρέντη, στις 18:50 το απόγευμα της Τρίτης. Ο ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε στο κεφάλι και έχασε τη ζωή του λίγο μετά τη συμπλοκή, ενώ ο δεύτερος κατέληξε αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Εκεί νοσηλεύονται και οι δυο τραυματίες, οι οποίοι έχουν εγχειριστεί και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Ads

Το συμβάν έγινε στη Λεωφόρο Κηφισού λίγα λεπτά πριν τις επτά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, έγινε τηλεφωνική ανώνυμη καταγγελία για ληστεία σε περίπτερο του Μενιδίου από τρεις δράστες ενώ δόθηκε και ο αριθμός του Ι.Χ., στο οποίο επιβιβάσθηκαν. Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το ΙΧ αυτοκίνητο, η πινακίδα του οποίου ήταν κλεμμένη από αυτοκίνητο στη Νέα Ερυθραία, με το οποίο οι δράστες είχαν διαφύγει στην περιοχή του Ρέντη και όταν το περικύκλωσαν, εκείνοι, που ήταν οπλισμένοι με καλάζνικοφ και πιστόλι άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών. Άνδρες της άμεσης δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας καθώς και ελικόπτερο χτενίζουν την περιοχή. Ήδη στην περιοχή του Ρέντη εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δράστες, τύπου Volvo, μέσα στο οποίο βρέθηκε και καλάζνικοφ. Το όχημα θα εξεταστεί για αποτυπώματα ενώ το όπλο θα σταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής είχε προγραμματισμένο δείπνο με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι στην Άγκυρα το οποίο διακόπηκε. Μετέβη στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ώστε να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Μ.Όθωνα και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λ.Οικονόμου. Κατόπιν έγινε γνωστό ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα.

Ads

«Είτε οι δράστες προέρχονται από το χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, είτε από το χώρο της τρομοκρατίας έχουν επιλέξει τη συνέχιση του κύκλου του αίματος. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά η χρήση των καλάσνικοφ οδηγεί σε συμπεράσματα όπου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να τα επιβεβαιώσει, οδηγεί όμως σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, γιατί καλάσνικοφ χρησιμοποιούν και οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος που δρουν και η τρομοκρατία. Γι αυτό, το επαναλαμβάνω, ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα μέχρι να βρεθούν όλες οι ενδείξεις εκείνες οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παπουτσής.