Δύο κρατούμενοι των φυλακών Φελίου στα Γρεβενά έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα μίας εβδομάδας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής της φυλακής Αντώνης Πανάγος.

Ads

Πρόκειται για έναν 26χρονο Έλληνα, ο θάνατος του οποίου προήλθε από χρήση ναρκωτικών και για έναν 51χρονο αλλοδαπό (υπήκοο Βουλγαρίας), ο οποίος απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τον κ. Πανάγο, ο θάνατος του πρώτου προήλθε από χρήση ηρωίνης, την οποία κατάφερε να εισάγει, λαθραία, στις φυλακές, κατά την επιστροφή του από τα Τρίκαλα, όπου είχε προσαχθεί για να δικαστεί. «Ο 26χρονος έκανε από κοινού χρήση ηρωίνης με δύο συγκρατούμενούς του, αλλά το επόμενο πρωί δεν ξύπνησε και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο νεαρός έκανε χρήση της μεθόδου της κατάποσης για τη μεταφορά των ναρκωτικών, αφού τού διενεργήθηκε, κατά την επιστροφή του, ο προβλεπόμενος σωματικός έλεγχος από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο».

Το Τμήμα Ασφαλείας και η επόπτρια Εισαγγελέα των Φυλακών Γρεβενών διενεργούν έρευνα για τον τρόπο προμήθειας της παράνομης ουσίας, δεδομένου ότι ο 26χρονος ήταν υπό την επιτήρηση αστυνομικών, κατά τη μεταγωγή και την παραμονή του στις Φυλακές Τρικάλων.

Ads

Από την άλλη, ο θάνατος του 51χρονου Βούλγαρου επισημαίνεται ότι προήλθε από ανακοπή καρδιάς. Λίγες ημέρες πριν ο κρατούμενος είχε διακομιστεί, με πόνους στο στήθος, στο Νοσοκομείο Γρεβενών. Οι ιατρικές εξετάσεις δεν έδειξαν, ωστόσο, κάτι ανησυχητικό και ο κρατούμενος επέστρεψε στο κελί του.