Δικαστικά πρόκειται να κινηθεί εναντίον της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν, ο συνήγορος του ειδικού φρουρού που δολοφόνησε το 15χονο παιδί, Αλέξης Κούγιας, κατηγορώντας την πως έθιξε την τιμή και την υπόληψή του, επειδή τον αποκάλεσε «ηθικό δολοφόνο του παιδιού της».

Ads

Την πρόθεση του για να κινηθεί νομικά εναντίον της μητέρας του αδικοχαμένου μαθητή, έκανε χθες γνωστή ο κ. Κούγιας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας. Ο ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Αλ. Κατσαντώνης αντέδρασε έντονα για την «άνεση, όπως είπε, που παρέχεται στον κ. Κούγια από το δικαστήριο να μιλάει επί προσωπικού», ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στον τρόπο που υπέβαλε ερωτήσεις ο κ. Κούγιας στον αυτόπτη μάρτυρα Κ. Λίλα – είπε ότι «αυτό είναι περισσότερο τηλεοπτικό σόου παρά εξέταση μάρτυρα».

Στο δικαστήριο χθες κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, Κώστας Λίλας. Ο κ. Λίλας, ο οποίος βρισκόταν σε καφετέρια των Εξαρχείων, λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, κατέθεσε ότι δεν προηγήθηκε κανένα επεισόδιο, εξαιτίας του οποίου να κινδύνευσε η ζωή των αστυνομικών, όπως υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης. Σύμφωνα με την περιγραφή του, οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν εξοργισμένοι και έβριζαν, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια πρόκληση από τη μεριά των παιδιών.

Καταπέλτη όμως για τον κατηγορούμενο Επαμεινώνδα Κορκονέα αποτελεί και η μαρτυρία του κ. Λίλα, ότι είδε τον ειδικό φρουρό να τραβάει το όπλο και να ρίχνει ευθεία προς την κατεύθυνση των παιδιών…». Ο μάρτυρας έκανε λόγο για δύο πυροβολισμούς.

Ads

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στην έκθεση αυτοψίας του σημείου όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος.