Δικαίωσε ο Άρειος Πάγος απολυμένη εργαζόμενη η οποία απολύθηκε γιατί δεν ενέδωσε στο ερωτικό ενδιαφέρον του προϊστάμενου της. Η απόφαση αυτή για πρώτη φορά δίνει προστασία στις εργαζόμενες που υφίστανται το πιεστικό «ενδιαφέρον» των εργοδοτών τους.

Ads

Συγκεκριμένα, η 45χρονη κατέφυγε στην δικαιοσύνη θεωρώντας την απόλυση της καταχρηστική και προϊόν εμπάθειας και εκδικητικότητας, επειδή απέκρουσε το ενδιαφέρον του προϊσταμένου της και προκάλεσε τις σε βάρος του συστάσεις.

Η ιστορία άρχισε με την συνεχή εκδήλωση του «ενδιαφέροντος» του προϊσταμένου, μέχρι που η ίδια του δήλωσε έμμεσα ότι δεν ενδιαφέρεται και τότε ο προϊστάμενος άρχισε να έχει εχθρική συμπεριφορά και να προσπαθεί την απόλυση της κάνοντας συστάσεις στους ανωτέρους του. Η ίδια ζήτησε και την προστασία του προέδρου κάτι το οποίο όμως είχε προσωρινά αποτελέσματα καθώς η διεύθυνση άλλαξε και ο προϊστάμενος εισηγήθηκε για την απόλυσή της.

Αν και το Πρωτοδικείο την δικαίωσε το Εφετείο δέχθηκε την Έφεση της εταιρείας καθώς δεν υπήρχε καταγγελία της εργαζόμενης για σεξουαλική παρενόχληση και δεν υπήρξε καταχρηστική συμπεριφορά από την πλευρά της εργοδοσίας. Ο Άρειος Πάγος όμως ήταν αυτός που έκλεισε την υπόθεση θεωρώντας ότι η απόλυση ήταν καταχρηστική καθώς ο λόγος της απόλυσης ήταν η εμπάθεια και η έχθρα του στελέχους της εταιρείας. Κατά τον Άρειο Πάγο δεν χρειαζόταν περισσότερα στοιχεία, ούτε σεξουαλική παρενόχληση ώστε να δικαιωθεί η εργαζόμενη.

Ads