Διχασμένη εμφανίζεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη γύρω από το ζήτημα της αποχώρησης ή μη της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.

Ads


Στη Φινλανδία,
σε ερώτηση που έθεσε ο διαδικτυακός χώρος της εφημερίδας Helsingin Sanomat, σχετικά με το αν η Ελλάδα πρέπει ή όχι να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, το 83% των πολιτών τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Ελλάδας και μόλις το 17% τάχθηκε κατά. Στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 12.192 άτομα. 

Στην Αυστρία, από την άλλη,
δημοσκόπηση… ελληνικού ενδιαφέροντος έκανε το εβδομαδιαίο περιοδικό PROFIL, μέσω της της εταιρείας Κarmasin, όπου στο ερώτημα για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα δάνειά της, το 84% των Αυστριακών δήλωσε πεπεισμένο ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ξεπληρώσει τα δάνεια. Μόνο ένα ποσοστό 12% δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα τα καταφέρει, ενώ ένα ποσοστό 4% δεν απάντησε.  
 


Πάντως, σύμφωνα με άλλη έρευνα, αυτή τη φορά της Österreich η πλειοψηφία των Αυστριακών πολιτών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση: το 48% των ερωτηθέντων στην Αυστρία απάντησαν “όχι” στο ερώτημα α η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, ενώ το 59% απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα αν οι Ελληνες πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.