Με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κυριακάτικο δημοσίευμα σχετικά με «υπερωρίες εκατομμυρίων στα γραφεία υπουργών», σημειώνοντας πως το δημοσίευμα «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις».

Ads

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αναφορικά με δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο “Όργιο με υπερωρίες εκατομμυρίων στα γραφεία των Υπουργών” επισημαίνεται ότι με την απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στις 22 Φεβρουαρίου 2010, η οποία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2010, μειώθηκε στο μισό το πλαφόν των υπερωριών των υπαλλήλων που εργάζονται στα πολιτικά γραφεία όλων των στελεχών της Κυβέρνησης, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των Διοικητών και των Υποδιοικητών των Ασφαλιστικών Οργανισμών, των Βουλευτών, των Ευρωβουλευτών, του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, 2/13998/0022 με αριθμό ΦΕΚ 312/23-3-2010, αυτή ορίζει το ανώτατο όριο επιτρεπτής αναγνώρισης απογευματινής υπερωριακής εργασίας σε 15 υπαλλήλους που υπηρετούν με διάθεση στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και στα γραφεία των Γενικών Διευθυντών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει ότι η συνολική δαπάνη των 32.400 ευρώ αφορά στο χρονικό διάστημα 1-2-2010 μέχρι 31-12-2010. Ουσιαστικά, πρόκειται για δαπάνη που αφορά στην πληρωμή μίας ώρας υπερωριακής εργασίας ημερησίως και για ένα έτος για 15 υπαλλήλους, τη στιγμή που η εργασία στα προαναφερόμενα γραφεία υπερβαίνει κατά πολύ το όριο αυτό. Η εν λόγω δαπάνη έχει μειωθεί κατά 32.600 ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη δαπάνη προηγούμενων ετών και οι ώρες υπερωριακής εργασίας έχουν μειωθεί κατά 50%, όπως ορίζεται άλλωστε και από την απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Ads

Ως εκ τούτου, το σχετικό δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Με την ανωτέρω απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζονται οι αρχές και οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για μείωση των δαπανών και πιστή εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής, που στόχο έχει την μείωση του ελλείμματος και την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας».