Διαψεύδει την επίσκεψη αστραπή του Ν. Σαμψών – ο οποίος είχε διατελέσει «πρόεδρος» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης στην Κύπρο – στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με το Χρ. Λαμπράκη, η σύζυγος του πρώτου. Μιλώντας στον Realfm η Βέρα Σαμψών υποστήριξε επιπλέον ότι η ίδια ποτέ δεν γνώρισε τον Χρ. Λαμπράκη και ο άντρας της δεν είχε στενή επαφή μαζί του.

Ads

«Το δείπνο στον Πόρο είναι ανύπαρκτο» τόνισε και εξήγησε ότι την εβδομάδα πριν το πραξικόπημα ο Ν. Σαμψών δεν έφυγε καθόλου από την Κύπρο. Διέψευσε επιπλέον το περιεχόμενο των όσων τις αποδίδονται μέσω του εγγράφου της αρμόδιας επιτροπής της κυπριακής βουλής.

Όπως είπε, στις 11 του μηνός ο Ν. Σαμψών μίλησε στη βουλή και προειδοποίησε για τις στρατιωτικές κινήσεις των Tούρκων. «Πότε συναντήθηκε με τον Λαμπράκη; Αφού στις 14 του μήνα υπάρχουν μαρτυρίες ότι παραβρέθηκε σε δυο γάμους στην Κύπρο ενώ στις 12 οργάνωσε τη γιορτή μου χωρίς εγώ να το ξέρω» υποστήριξε. «Δεν έγινε ποτέ αυτή η συνάντηση. Είναι απορίας άξιο πως βρέθηκε έγγραφο μετά από 37 χρόνια. Μπορεί να έχει κάποιος πολιτικό όφελος; Περιμέναμε όλοι να πεθάνουνε δηλαδή; Προς Θεού» κατέληξε.