Κατηγορηματικά διαψεύδουν κυβερνητικοί κύκλοι τις πληροφορίες περί αναβολής της επίσκεψης της τρόικας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για αυτή την επίσκεψη, φέρονται να τονίζουν.

Ads

Εν τω μεταξύ, το πρωί, στην Βουλή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα Κράτους και Θεσμών υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και με την συμμετοχή των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ραγκούση και Χάρη Καστανίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι προσλήψεων στο Δημόσιο, θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων,οι δαπάνες του Δημοσίου, καθώς και θεσμικά θέματα όπως η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Πληροφορίες του Βήματος, αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε ανατροπή της σχέσης «1 προς 5», ώστε να γίνει πιο στενό το πλαίσιο, φτάνοντας το «1 προς 7» ή και λιγότερο – και πάντως να μην έχει γενική ισχύ η αναλογία. Παρά ταύτα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διαβεβαιώνει ότι η σχέση αυτή θα διατηρηθεί, κάτι που τόνισε και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.

Ads

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη σύσκεψη εξετάστηκε ο εξορθολογισμός των δαπανών των προαναφερθέντων υπουργείων, ακόμα και μέσα από ενδεχόμενες συνέργειες.

Τέλος, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, και η συνεδρίαση της Επιτροπής για το ευρωομόλογο, η οποία έχει συσταθεί μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Η επιτροπή, που συνεδρίαζε υπό την προεδρία της Βάσως Παπανδρέου, αποφάσισε την κινητοποίηση προσωπικοτήτων διαφόρων κρατών της Ευρώπης, ώστε να υπάρξει δημοσιοποίηση του θέματος του ευρωομολόγου και να δημιουργηθεί η απαραίτητη εκείνη πολιτική ζύμωση μεταξύ των πολιτών της Ευρώπης.