Στο ΛΑΟΣ προσχώρησε σήμερα ο πρώην βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ και υφυπουργός Τουρισμού στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, Αναστάσιος Λιάσκος. Δύο ημέρες πριν, ο βουλευτής Τρικάλων του κόμματος, Σωτήρης Χατζηγάκης, άναψε «φωτιές» με συνέντευξή του, στην οποία εκφράστηκε θετικά για την Ντόρα Μπακογιάννη και το νέο της κόμμα.

Ads

Ειδικότερα, ο Α.Λιάσκος ζήτησε την προσχώρησή του στο ΛΑΟΣ, ύστερα από συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Γ. Καρατζαφέρη. Ο τελευταίος ευχαρίστησε τον πρώην υφυπουργό για την-όπως τη χαρακτήρισε- γενναία απόφασή του και του ζήτησε να δραστηριοποιηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη προκλήθηκε εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ, ύστερα από τη συνέντευξη του Σωτήρη Χατζηγάκη, σε δημοσιογραφικό μέσο στα Τρίκαλα, στην οποία εκφράστηκε θετικά για την Ντόρα Μπακογιάννη και το νέο της κόμμα. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διαγραφή.

«Σήµερα η πολιτική του Καραµανλή επιβεβαιώνεται… Κακώς τον υποτιμούν και ειδικά μέσα από το ίδιο μας το κόμμα, όπου ορισμένοι ‘‘φιρφιρίκοι’’ καλλιεργούν ένα τέτοιο κλίμα τόσο ενάντια στον πρώην Πρωθυπουργό, όσο και σε αναγνωρισμένα στελέχη, τα οποία έχουν προσφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κάνουν λάθος και αρνούνται να κατανοήσουν ότι ο ‘‘καραμανλισμός’’ έχει βαθιές ρίζες στην παράταξή μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Σ. Χατζηγάκης.

Ads

Ακόμα, επικαλούµενος τις δηµοσκοπήσεις, συνέστησε στην κοµµατική ηγεσία «αγκαλιάσει» το κέντρο, το λεγόμενο μεσαίο χώρο, κάνοντας μια υπέρβαση στην πολιτική της. «Εγώ δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να πάθει πολιτικό Αλτσχάιμερ. Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με ανεξαρτησία, αυτονομία και με το θάρρος της γνώμης μου, πολλές φορές ερχόμενος σε σύγκρουση με τις ηγεσίες του κόμματός μου» είπε. Για τη Ν.Μπακογιάννη δήλωσε: «Θεωρώ πως το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και με δεδομένο, ότι ο δικομματισμός καταρρέει, είναι πολύ πιθανόν να παίξει και κεντρικό ρόλο», ενώ πρόσθεσε: «Έχω φιλικές σχέσεις μαζί της, σίγουρα κουβεντιάζω, όπως κουβεντιάζω και με όλους τους πολιτικούς».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης απέφυγε τα σχόλια για τον πρώην υπουργό και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απαντούσε απλώς «έχετε κάτι σοβαρό να με ρωτήσετε;». Kύκλοι του κόμματος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απαντούσαν «ποιος είναι ο κ. Χατζηγάκης;». Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός θεωρώντας ότι οι διαρροές προήλθαν από τον εκπρόσωπο του κόμματος απαντούσε «ποιος είναι ο κ. Μιχελάκης;».

Παράλληλα, εντείνεται η πολιτική σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ. Την Τετάρτη, η διαμάχη μεταφέρθηκε στη Βουλή, ενώ αφορμή ήταν άρθρο του Φ. Κρανιδιώτη, πολιτικού φίλου του προέδρου της ΝΔ. Στο άρθρο του στο «antinews.gr», ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης προωθείται από συγκροτήματα του Τύπου και τον περιέγραψε ως «το πιο πρόθυμο γεροπουλέν της μεταπολιτευτικής παράγκας». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον Α. Σαμαρά να αποκηρύξει τα όσα ανέφερε ο πολιτικός του φίλος και να πάρει θέση «εάν ένα στέλεχος της ΝΔ μπορεί να βρίζει πολιτικούς αρχηγούς και ιστορικές εφημερίδες ως φυλλάδες», τονίζοντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα είστε ίδιος με αυτόν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι είναι υπεύθυνος μόνο για τους βουλευτές του και πέρασε στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντας τον Γ. Καρατζαφέρη «λαγό» της κυβέρνησης. «Δεν περνάνε αυτά κ. Καρατζαφέρη, αλλού να τα κάνετε. Εσείς ήσασταν που λέγατε λεφτά υπάρχουν και μας περιμένουν στο ΔΝΤ. Μήπως αντί ΛΑΟΣ, είστε λαγός;», είπε χαρακτηριστικά και έφυγε από την αίθουσα. «Έχω την εντύπωση ότι κάποιος έγινε λαγός και έφυγε», απάντησε λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και απέδωσε την επίθεση που δέχθηκε στην ταραχή που -όπως είπε- διακατέχει τον κ. Σαμαρά μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΛΑΟΣ να ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά του.