Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ιστοσελίδας Indymedia πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών το μεσημέρι της Τετάρτης στα Προπύλαια. Οι αντιεξουσιαστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό και ανάρτησαν την κοκκινόμαυρη σημαία. Την «απαράδεκτη ενέργεια» καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας παράλληλα το σύνολο του πολιτικού κόσμου να την καταδικάσει. Έξι άτομα συνελήφθησαν για προσβολή συμβόλων. 

Ads

Οι περίπου 200 αντιεξουσιαστές που μπήκαν στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέβασαν επίσης ένα πανό με την υπογραφή του Indymedia στο οποίο αναγράφεται: «Raise your voice, fight against state Censorship» (Ύψωσε τη φωνή σου, πάλεψε ενάντια στην κρατική λογοκρισία).
 
Έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν την ομάδα των αντιεξουσιαστών, ενώ προχώρησαν και σε 69 προσαγωγές. Μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και δύο τουρίστες, οι οποίο ωστόσο αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση στοιχείων. Έξι άτομα συνελήφθησαν για προσβολή συμβόλων. 
 
Ο πρύτανης, Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν κάλεσε την αστυνομία ούτε ζήτησε την παρέμβαση ή επέμβασή της.

Το πανό και η σημαία αφαιρέθηκαν, ενώ κλήθηκε γερανοφόρο της πυροσβεστικής για να επανατοποθετηθεί στη θέση της η γαλανόλευκη. Το όχημα ωστόσο αποχώρησε πριν τελικά η σημαία επιστρέψει στη θέση της. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε: «Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων.

Ads

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν». 

Καταγγελία για επίθεση αστυνομικών κατά φωτορεπόρτερ
 
Στο μεταξύ, επίθεση αστυνομικών εναντίον φωτορεπόρτερ, κατά τη διάρκεια της κάλυψης των γεγονότων στα Προπύλαια, καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.
 
Συγκεκριμένα η Ένωση αναφέρει ότι ο πρόεδρος της, Μάριος Λώλος, και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη υπέστησαν εκφοβισμό, αστυνομικό έλεγχο και λεκτικές απειλές, από τον επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ παρόλο που γνώριζε την ιδιότητά τους και με εντελώς ανυπόστατες και προσχηματικές αιτιάσεις,  παρεμποδίζοντάς  τους  να ασκήσουν το επάγγελμά τους.
 
Παράλληλα η Ένωση καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το συγκεκριμένο γεγονός.

Διαβάστε επίσης: