Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το ΠΑΜΕ σε συνεργασία με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο στάρι, στο αλεύρι, στο ψωμί, στα ζυμαρικά. Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομίας κ.Αρναουτάκη.

Ads

Στο μεταξύ, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέπεμψε χθες το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τους αλευροβιομήχανους, οι οποίοι με δηλώσεις τους, ύστερα από τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από τα σιτηρά, συστήνουν εναρμονισμένες αυξήσεις τιμών. Την ίδια ώρα διενεργούνται κοστολογικοί έλεγχοι στην αγορά.

Την Τρίτη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρεντερίκ Βενσέν, διαμήνυσε ότι το ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών, ύστερα από την πρόσφατη οικολογική καταστροφή, θα έχει «σχεδόν μηδενική» επίπτωση στην ΕΕ. «Η ΕΕ εισάγει λιγότερο από ένα εκατομμύριο τόννους σιτηρών από τη Ρωσία. Η εσωτερική παραγωγή σιτηρών της ΕΕ ανέρχεται σε 280 έως 300 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Η σύγκριση των αριθμών αυτών δείχνει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών», πρόσθεσε.

Ωστόσο, το αλεύρι πωλήθηκε ήδη ακριβότερα κατά 5% σε αρτοποιούς της Φθιώτιδας, δήλωσε στο Σκάι ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών της περιοχής, Βασίλης Ζιάκας.

Ads