Χάος επικράτησε στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, τον χαρακτηρίζοντάς τον «τρελό» και «καραγκιόζη».

Ads

Αιτία της «έκρηξης» Κασιδιάρη ήταν μια αποστροφή του λόγου του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι δεν εμφανίζονται στα κανάλια.

«Να ξέρει ο κόσμος. Στην τηλεόραση σας προσκαλούν και δεν πηγαίνετε. Αφήστε λοιπόν τις καταγγελίες περί ΕΣΡ» σημείωσε ο Βουλευτής της ΝΔ.

«Είσαι τρελός και καραγκιόζης» απάντησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος θέλησε να πάρει το λόγο και να απαντήσει.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Αθ. Νάκος λέγοντας στον Η. Κασιδιάρη: «Σιγά μην πάρεις το λόγο με αυτές τις εκφράσεις». Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου η οποία εισήλθε εκείνη την ώρα στην αίθουσα. «Η κυρία με το παλτό τι θέλει τώρα;» της ανέφερε ο κ. Νάκος. 

Ads

«Τι σημαίνει η κυρία με το παλτό; Είναι απαράδεκτη και υποτιμητική έκφραση. Θα το λέγατε αυτό σε έναν άνδρα; Δεν ξέρετε το όνομα μου; Είναι απαράδεκτος ο τρόπος σας» απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Νάκος ζήτησε τελικά συγγνώμη χαρακτηρίζοντας άστοχη την έκφρασή του και ομολογώντας ότι δεν γνωρίζει ακόμα τα ονόματα όλων των βουλευτών.

Ακολούθησε καυγάς Νάκου-Κασιδιάρη, με τον πρόεδρο της Βουλής να αρνείται να του δώσει το λόγο. Ο κ. Κασιδιάρης συνέχισε να φωνάζει, λέγοντας ότι «στην κυρία με το παλτό δώσατε τον λόγο… ε βέβαια αφού όλοι είστε παλτά».

«Απειλές δεν δέχομαι κ. Κασιδιάρη. Απειλές εκεί που ξέρετε. Δεν θα παίρνεις αυτό το ύφος σε μένα» απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής.