Μόνο το 34% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση σύμφωνα με το μηνιαίο Βαρόμετρο της Pulbic Issue για το Σκάι. Δυσαρέσκεια από τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης εκφράζει το 49,9% σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsit.gr.

Ads

Καλύτερη η κυβέρνηση Παπανδρέου από την κυβέρνηση Καραμανλή

Οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα από την προηγούμενη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsit.gr, παρά τις ενστάσεις που διατυπώνουν ως προς την τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την εκλογική διαφορά των δέκα μονάδων από την ΝΔ.Το 54,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «χειρίστηκε καλύτερα τα πράγματα απο τη ΝΔ» και το 53,3% ότι ο Γ. Παπανδρέου κυβερνά καλύτερα από τον Κ. Καραμανλή.

Ads

Ωστόσο ικανοποίηση από τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης εκφράζει το 40,5% και δυσαρέσκεια το 49,9%.Το 61,5% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της και το 60,9% λέει ότι η κατάσταση της οικονομίας δικαιολογεί τη λήψη σκληρών μέτρων.

Η δημόσια τάξη και η οικονομία είναι δυο τομείς της κυβερνητικής δραστηριότητας, στους οποίους οι ερωτηθέντες δίνουν το μεγαλύτερο βαθμό. Ετσι,οι κκ Χρυσοχοίδης και Παπακωνσταντίνου κρίνονται ως οι δυο πιο επιτυχημένοι υπουργοί.

Ανασφαλείς ως προς το μέλλον τους οι πολίτες

Ανασφαλείς ως προς το μέλλον τους σε ποσοστό 74% δηλώνουν οι πολίτες, σύμφωνα με το μηνιαίο Βαρόμετρο της Pulbic Issue για το Σκάι. Το 67% εκτιμά ότι η ανεργία θα χειροτερέψει μέσα στο 2010 (61% το Δεκέμβριο του 2009), το 57% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση ενώ οι πολίτες δεν εμπιστεύονται καμία κυβέρνηση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας», το 43% απαντά “καμία από τις δύο”. Μόνο το 34% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 19% από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, προηγείται με 53% στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 20% (17% απαντά ‘κανένας από τους δύο’), ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 69 θετικές ψήφους και ακολουθούν η ΝΔ (42), ο ΣΥΡΙΖΑ (36), ο ΛΑΟΣ (32) και το ΚΚΕ (29).

Τέλος, στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 75% έναντι της ΝΔ (7%), ενώ το ποσοστό της εκλογικής επιρροής διαμορφώνεται στις 17,5 ποσοστιαίες μονάδες (48% ΠΑΣΟΚ – 30,5% ΝΔ). Ακολουθούν: ΚΚΕ (7,5%), ΛΑΟΣ (5,5%), ΣΥΡΙΖΑ (5,5%), Οικολόγοι (1,5%).