Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc που υποστηρίζει ότι το διευθυντικό στέλεχος της ΝΔ, Ηλίας Φιλιππακόπουλος βαρύνεται με δράση ενάντια στους φοιτητές του Πολυτεχνείου την εποχή της Χούντας.

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Φιλιππακόπουλος, διευθυντής του Γραμματέα του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννη, υπήρξε πρόεδρος των διορισμένων από τη Χούντα φοιτητικών συλλόγων.
 
Το περιοδικό δημοσιεύει πληθώρα επιστολών του κ. Φιλιππακόπουλου προς τον Παπαδόπουλο μέσω των οποίων τον συγχαίρει για την «Εθνοσωτήριο Επανάσταση» και το έργο του. Ακόμη και όταν η Ελλάδα εκδιώκεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω του αντιδημοκρατικού της Πολιτεύματος, ο Φιλιππακόπουλος συγχαίρει τον Δικτάτορα για την σύγκρουσή του με τους Ευρωπαίους «βαρβάρους».
 
Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, ο κ . Φιλιππακόπουλος έχει καταγγελθεί από τους ίδιους τους συνδικαλιστές της ΝΔ στο παρελθόν και καταδικάστηκε πρόσφατα (πρωτόδικα) σε ένα χρόνο φυλακή και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Παρά την προϊστορία του, παραμένει σημαντικό στέλεχος ενός κόμματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, επισημαίνει το δημοσίευμα.
 
image