Διέκοψε νωρίς το απόγευμα τη συνεδρίασή της η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens. Η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου αύριο το πρωί, για την καταληκτική συνεδρίαση πριν την κατάθεση του πορίσματος, που όπως φαίνεται δεν θα είναι κοινό ούτε για τα γεγονότα, αλλά ούτε και για τις ευθύνες.

Ads

Η συνεδρίαση διακόπηκε ύστερα από την έντονη διαμαρτυρία του επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα για τα όσα γραπτώς, αλλά και προφορικώς υποστήριξαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμφωνούν με τα πραγματικά περιστατικά, διότι υπάρχουν ελλείψεις, με πρόθεση τη συγκάλυψη από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Οι τόνοι στη συνεδρίαση ανέβηκαν από νωρίς όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ήταν έτοιμα στο «παρά πέντε» τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης με τις επισημάνσεις που ο ίδιος είχε καταθέσει, έστω ως προσωπικές του υποδείξεις με αστερίσκους, ενώ ο ίδιος αποχώρησε επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε άλλο νομοσχέδιο.

Στην αντίδραση του Κώστα Τζαβάρα συναίνεσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τις δύο πτέρυγες να συμφωνούν ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία θα άρχιζε και η αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών, με αναφορά ονομάτων πρώην υπουργών, ερήμην των εκπροσώπων των δύο κομμάτων και χωρίς να αιτιολογήσουν τη μομφή τους».

Ads

«Λυπούμαι για την εξέλιξη», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος κατέθεσε προτάσεις και «εισέπραξε παρελκυστική τακτική και άρνηση» και συμπλήρωσε ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»

«Τα πραγματικά περιστατικά χωρίς τις γενικότερες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από μας», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, συμπληρώνοντας ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει το δικό του πόρισμα αύριο.

Εν τω μεταξύ, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real εξαπέλυσε επίθεση σε όσους τον εμπλέκουν στην υπόθεση Siemens. «Θα τους κάνω να σφυρίζουν από τα αυτιά» o Χρήστος Μαρκογιαννάκης και υποστήριξε ότι «όσοι δεν είναι επιθυμητοί από τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα είναι στο κάδρο των κατηγορουμένων», εκτιμώντας, ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον θεωρεί «καμένο»

Παράλληλα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε «κατάντημα» την εξεταστική επιτροπή, τονίζοντας ότι «η μαύρη αλήθεια είναι ότι όλα τα στοιχεία βγήκαν από δημοσιογράφους. Να σας πω τι θα κάνει αυτή η επιτροπή; Θα βάλει τη σφραγίδα του κουκουλώματος στην υπόθεση και θα εκτεθούν οι ανεπιθύμητοι».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ και επικεφαλής των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εξεταστική που διερευνά την υπόθεση Siemens Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι του προκάλεσε εντύπωση «γιατί ο κ. Μαρκογιαννάκης που είναι είναι νομικός και υπήρξε επί σειρά ετών εισαγγελέας εμφανίζεται να μην γνωρίζει ότι και μόνο από αυτά που είπε πρέπει αμέσως να τον καλέσει ο εισαγγελέας γιατί προφανώς με τη σιωπή του καλύπτει ή τουλάχιστον διευκολύνει την ατιμωρησία κάποιων υπευθύνων αυτό μπορεί να έχει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και την έννοια της υπόθαλψης εγκληματία». «Γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν επιδείξει επιλήψιμη συμπεριφορά και τους καλύπτει;», τόνισε ο Κώστας Τζαβάρας.