Νέο ραντεβού με τον Υπ. Εσωτερικών προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο να ανανεωθούν για τρία χρόνια οι συμβάσεις εργαζομένων του Δ. Αθηναίων θα επιδιώξουν την Τρίτη οι κκ Γ. Καμίνης και Ν. Κακλαμάνης. Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης αποφασίστηκε να συγκροτηθεί δια-παραταξιακή επιτροπή για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων του Δήμου Αθηναίων στο συγκεκριμένο θέμα.

Ads

Εν τω μεταξύ, με λουκέτο απειλούνται κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, όπως αυτή της καθαριότητας και των παιδικών σταθμών, καθώς το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις δεκάδων εργαζομένων. Ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, υποστήριξε χθες ότι πρόκειται για προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διερκείς ανάγκες και έκανε λόγο για πόλη που καταρρέει. «Δεν μπορεί να μιλάμε για το ιστορικό Κέντρο της πόλης και να στερούμε από αυτό ένα έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό» επισήμανε.

Συγκεκριμένα, στην υπηρεσία καθαριότητας απασχολούνται 750 συμβασιούχοι, από τους οποίους μόνο οι 152 διαθέτουν ασφαλιστικά μέτρα και θα παραμείνουν στην εργασία τους. Στις 13 Αυγούστου λήγουν οι πρώτες 210 συμβάσεις για 120 οδηγούς και 90 εργάτες με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι υπηρεσίες.

Ανάλογη εικόνα αναμένεται και στους παιδικούς σταθμούς τον Δεκέμβριο, με τη λήξη των συμβάσεων 456 εργαζομένων. Όπως σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ υπάρχει δυνατότητα να ενοικιάσει κτίρια για να καλύψει τις ανάγκες για όλα τα παιδιά, αλλά δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν αφού δεν θα υπάρχουν παιδαγωγοί.

Ads

«Όσα μαγικά και να κάνω, δεν μπορώ να λύσω το πρόβλημα. Θα κάνω ό,τι μπορώ ως κάποιος ενδιάμεσος μεταξύ μιας διευλκυστίνδας εργαζομένων και υπουργείου» σημείωσε ο δήμαρχος της Αθήνας. Για τον λόγο αυτό θα επιδιωχθεί νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με τη συμμετοχή και του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη.

Κατά την πρώτη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Καμίνης είχε προτείνει να υπάρξει ειδική ρύθμιση ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις για τρία χρόνια μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα προσωπικού του δήμου, αλλά όπως υποστήριξε μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει κάποια απάντηση.