Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής παράνομων μεταναστών στη Μυτιλήνη θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση στα τέλη Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στη διάρκεια επίσκεψης του στη Λέσβο.
 

Ads

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, ο υπουργός επισκέφθηκε το κλειστό στρατόπεδο στη Μόρια, το οποίο παραχωρήθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον περίκλειστο χώρο του λιμανιού όπου διαμένουν οι παράνομοι μετανάστες.
 
Ο υπουργός υποστήριξε ότι η παράνομη μετανάστευση δημιουργεί προβλήματα στην τοπική κοινωνία και αρνητικό αντίκτυπο στο εξωτερικό. Γι’ αυτό, άλλωστε, η ανέγερση του κέντρου τίθεται πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
 
Σε ερώτηση για το εάν η δημιουργία κέντρου στη Λέσβο έχει ήδη καθυστερήσει, ο υπουργός απάντησε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος καθυστερεί στην Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια.