«Θα πρέπει συλλήβδην την αντιμετώπιση κάποιων ακραίων στοιχείων -που βρίσκουν ευκαιρία να παρεισφρήσουν και να “χαρούν” μέσα σ’ αυτή την αγωνία και την έκφραση, που είναι όντως ακραία στοιχεία και γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι- δεν νομίζω ότι θα πρέπει να την εκλάβουμε ως αγωνία και ανησυχία, όπως έγινε χθες στην Κέρκυρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τις αποδοκιμασίες κατά των Ελλήνων και Ευρωπαίων βουλευτών.

Ads

Όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, κατά τον κ. Πεταλωτή, δεν είναι απλώς αντίδραση των λεγόμενων αγανακτισμένων. «Αυτό που έγινε στην Κέρκυρα, να συνεδριάζει μία Επιτροπή Ελλήνων βουλευτών με Ευρωπαίους βουλευτές μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης, που σημαίνει ανθρώπινα δικαιώματα και να πετροβολούνται Ευρωπαίοι βουλευτές, νομίζω ότι κάθε άλλο παρά απλή έκφραση της αγωνίας και της ανησυχίας των πολιτών είναι. Εδώ, να ξεκαθαρίσουμε ότι εξελίσσεται πλέον ένα άλλο “παιχνίδι”», ανέφερε.

Ο κ. Πεταλωτής δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τη διεθνή απήχηση των όσων συνέβησαν. «Χθες, στην Κέρκυρα να πετροβολούνται Ευρωπαίοι βουλευτές, οι οποίοι συζητούσαν θέματα μετανάστευσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με όποια εικόνα έχει κυκλοφορήσει σήμερα σε όλη την Ευρώπη και στον κόσμο. Δεν έχουμε δικαίωμα να πετροβολούμε Ευρωπαίους βουλευτές, που δεν είχαν καμία σχέση με την τρόικα, που δεν είχαν καμία σχέση με το χρέος και τα ελλείμματά μας. Οι άνθρωποι που ήρθαν για να συζητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να πετροβολούνται και ουσιαστικά να γίνονται όμηροι στην Κέρκυρα, σε μία εποχή βέβαια, που χρειαζόμαστε και την προβολή της χώρας μας και τον τουρισμό μας», κατέληξε.