«Όλοι μας γίναμε μάρτυρες προχθές της εγκληματικής προπαγάνδας σε βάρος της χώρας μας για το ευρώ. Μάταιος ο κόπος όσων προταθούν λυσσαλέα και με αδιαφανείς διαδικασίες να υπονομεύσουν την προσπάθεια της χώρας. Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο πλαίσιο του συνεδρίου Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel που έκανε λόγο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ads

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, «αδιαφάνεια υπάρχει και στο παγκόσμιο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο δίδαξε την απάτη, δημιουργώντας τα SPV’s σύνθετα ομόλογα, τα οποία πουλούσε με τις ευλογίες των οίκων αξιολόγησης».

Ο πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες και στη δικαιοσύνη, που «πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζει να το ρόλο της ευθυνοφοβικά», ενώ απευθυνόμενος προς τους δικαστές τόνισε πως κι εκείνοι οφείλουν να συνδράμουν στην αλλαγή της χώρας.

Αφού στάθηκε σε παρεμβάσεις όπως η επέκταση του ΑΣΕΠ για κάθε πρόσληψη στο δημόσιο, η λογοδότηση των δήμων για τις δαπάνες τους και το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προανήγγειλε την αλλαγή του εκλογικού νόμου και του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ads