Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο παροχών από το 2012, όταν και «θα έχει επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής σε πρωτογενή πλεονάσματα», ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωντίνου.

Ads

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο υπουργός δεσμεύεται για δίκαιη κατανομή σε όσους συνεισφέρουν σήμερα στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το τούνελ, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των εισοδημάτων και την ανάπτυξη.

«Οι πολίτες βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση όσο υπάρχουν αποτελέσματα» δηλώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αναλαμβάνει το όποιο πολιτικό κόστος των κυβερνητικών επιλογών. Προβλέπει, επίσης, πως «τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να γίνονται από εδώ και πέρα».

Σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, τονίζει ότι το φως στην άκρη του τούνελ σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη διαφανεί. Βασικοί στόχοι της πολιτικής του παραμένουν η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, ενώ ανοίγει τον δρόμο για νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για περίπου 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ads

Ο υπουργός Οικονομικών αποκλείει τυχόν αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης των νέων συντάξεων, διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν σκέψεις απολύσεων στο Δημόσιο και προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός δημόσιου τραπεζικού πυλώνα.