Δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ ασκεί ο πρώην υπουργός Οικονομίας επί Νέας Δημοκρατίας, Γ.Παπαθανασίου, σε έντυπο που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα με τίτλο «Με τη γλώσσα των αριθμών: η αλήθεια για την Οικονομία», κατηγορώντας την κυβέρνηση Παπανδρέου πως «εσκεμμένα παραποίησε την αλήθεια, προκειμένου να συκοφαντήσει τη ΝΔ και να εξυπηρετήσει τις δικές της σκοπιμότητες».

Ads

Ο κ. Παπαθανασίου απαντά «στις ανακρίβειες, υπερβολές και συκοφαντίες που επί ένα χρόνο εκτοξεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να εμφανίσει τη ΝΔ ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την προσφυγή στο ΔΝΤ». Ο πρώην υπουργός Οικονομίας υποστηρίζει πως τα απολογιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «συνειδητά φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 κατά 10 δισ. ευρώ, ενώ η Eurostat στην αναθεώρησή της επέβαλε να περιληφθούν στο έλλειμμα στοιχεία, που ήταν μεν γνωστά, αλλά ουδέποτε μέχρι τώρα είχαν προσμετρηθεί σε αυτό, όπως τα αποτελέσματα των ΔΕΚΟ.

«Η πραγματικότητα είναι, ότι η κυβέρνηση ξόδεψε συνειδητά αυτά τα 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009. Στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο12,7% του ΑΕΠ, να κατηγορήσει τη ΝΔ και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι τον Οκτώβριο, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε την εκτίμηση για έλλειμμα 12,7% στο τέλος του χρόνου, συμπεριέλαβε δαπάνες τις οποίες τελικά δεν έκανε», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.