«Ποιες θα είναι οι κινήσεις του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Γκιουλέκα όταν αποδειχτεί πως το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου της Θεσσαλονίκης, επί θητείας Παπαγεωργόπουλου, αγγίζει τα 52 εκατομμύρια ευρώ» διερωτήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη” Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο εκλογικό του κέντρο. Ρεπορτάζ του Βαγγέλη Στολάκη (ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης).

Ads

Ο κ. Μπουτάρης σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου πως το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ξεπερνούν τα 52 εκατομμύρια ευρώ κάλεσε τον Κώστα Γκιουλέκα να τοποθετηθεί για το “πως θα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιό του περιλαμβάνονται ως υποψήφιοι στελέχη της απελθούσας διοίκησης τα οποία και αυτά φέρουν ευθύνη για το σκάνδαλο με το έλλειμμα- μαμούθ”. Δήλωσε μάλιστα πως θα επιχειρήσει εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο να επιστραφούν τα χρήματα αυτά στα ταμεία του δήμου ακόμα και με δήμευση των περιουσιών των υπευθύνων. Σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του υποψηφίου της ΝΔ ότι “η υπόθεση του σκανδάλου σκόπιμα επανήλθε αυτή την περίοδο στη δημοσιότητα” ανέφερε πως “οι τοποθετήσεις αυτές του κ. Γκιουλέκα αν μη τι άλλο αποτελούν προσβολή της δικαστικής εξουσίας”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτήρισε τον Κώστα Γκιουλέκα “κλώνο” του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλο σχολιάζοντας σημερινή δήλωση του δευτέρου ο οποίος κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να μην στηρίξουν το Γιάννη Μπουτάρη στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Ανέφερε επίσης πως ο “Παπαγεωργόπουλος είναι το κακό παρελθόν της Θεσσαλονίκης”.

«Να ζητήσει συγνώμη ο Καρατζαφέρης»

Κληθείς να σχολιάσει τις χτεσινές αναφορές του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη περί δηλώσεων του κ. Μπουτάρη για μετανομασία της οδού Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ (θέμα για το οποίο η “Πρωτοβουλία” εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου) ανέφερε πως ο κ. Καρατζαφέρης είναι “λάθος πληροφορημένος” και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη ειδάλλως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του για λόγους, όπως εξήγησε, πατριωτισμού και εθνικής συνείδησης. “Αυτός και ο Βελόπουλος είναι οι γλύφτες και όχι εγώ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads

«Σέβομαι και τιμώ την εκκλησία»

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και τη μεταξύ τους κόντρα διευκρίνισε πως σέβεται τον θεσμό και πως την επομένη των εκλογών, όταν θα είναι δήμαρχος πια, θα συνεργαστεί μαζί του. Είπε πως ο κ. Άνθιμος έχει εμπάθεια προς το πρόσωπό του ενώ επανέλαβε πως σέβεται την εκκλησία. “Τιμώ και σέβομαι την Εκκλησία. Αν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι ο παππούς μου έχτισε το τέμπλο στην εκκλησία της Αγίας Σοφιάς στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω γιατί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κάνει ό,τι κάνει” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε εκ νέου τις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης να στηρίξουν την υποψηφιότητά του απευθύνοντας ερώτηση στους Θεσσαλονικείς “διαλέξτε ποιος δήμαρχος είναι καλύτερος”, δήλωσε βέβαιος πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενώ κατηγόρησε πως ορισμένες κομματικές ομάδες που έσπευσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα Γκιουλέκα έχουν συμφέροντα.