Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης, οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Αλ.Κατσαντώνης και Χρ. Μυλωνόπουλος, επιβεβαιώνουν την παραίτησή τους με γραπτή δήλωσή τους. Υπενθυμίζεται ότι την εξέλιξη αυτή προκάλεσε η αντιφατική κατάθεση της Άντας Τσορμπατζούδη στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Ads

Οι Αλ.Κατσαντώνης και Χρ. Μυλωνόπουλος σημειώνουν στη δήλωσή τους ότι «κατά τη διάρκεια της προκείμενης διαδικασίας έλαβαν χώρα ορισμένα περιστατικά τα οποία δεν μας επιτρέπουν να εξακολουθήσουμε να συμμετέχουμε εις την διαδικασία αυτή και να την νομιμοποιούμε διά της παρουσίας μας». Η μάρτυρας Α. Τζορμπατζιούδη, η οποία μέχρι πρότινος ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία της είναι το άτομο στη μαρτυρία του οποίου μέσω τηλεφώνου βασίστηκαν οι αυτοψίες τόσο για την κατηγορία αλλά και για το συμπέρασμα των ειδικών φρουρών περί εξοστρακισμού της σφαίρας. Όταν ρωτήθηκε από το συνήγορο της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Χρ. Μυλωνόπουλο, αναίρεσε κυριολεκτικά τη βασική μαρτυρία της.

Σχετικά με τις αντιφάσεις της μάρτυρας οι συνήγοροι σημειώνουν ότι «η παλινωδία της μάρτυρας ότι δεν έβλεπε και στη συνέχεια ότι έβλεπε το επίμαχο σημείο, συνιστά αθεράπευτη αντίφαση η οποία κλονίζει καίρια την αξιοπιστία της, διαψεύδεται δε και από την έκθεση βαλλιστικής πραγματογνωμοσύνης από την οποία προκύπτει ότι ίχνη της βολίδας ανευρέθησαν στην τρίτη κατά σειρά τσιμεντένια σφαίρα, καθώς και από την υφή παραμόρφωσης της βολίδας, η οποία αν είχε προσκρούσει σε υψηλά ευρισκόμενο σημείο (σ.σ. ο Κορκονέας υποστήριξε ότι έριξε στον αέρα) και είχε εν συνέχεια κατευθυνθεί εκ των άνω προς τα κάτω θα είχε τουλάχιστον παραμόρφωση στην κορυφή αυτής».

Τέλος, προσθέτουν ότι «προκύπτει αναμφίβολα ότι το σημείο που επλήγη ο 15χρονος Αλέξανδρος ήταν όπως αληθώς υπέδειξε η μάρτυρας στον Κ. Κουζέλη κατά την διενέργεια της αυτοψίας και αναληθώς διέψευσε στην συνέχεια».

Ads

Σύμφωνα με πηγές νέοι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, ορίστηκαν οι Νίκος Κωσταντόπουλος και Ζωή Κωσταντοπούλου.