Για λανθασμένες επιλογές κατηγορεί η «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση», τάση του ΣΥΝ, την ηγεσία του κόμματος, αναφερόμενη στα αποτελέσματα των εκλογών. «Αντί να ενώσει και να ενισχύσει το ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε το κόμμα σε λανθασμένες επιλογές, όπως του Αλ. Μητρόπουλου στην περιφέρεια της Αττικής», σημειώνει η «Πρωτοβουλία» και προσθέτει ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών κατέδειξαν τις αδυναμίες τις ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ads

Η «Πρωτοβουλία» ζητά την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου για «να ανατραπούν οι συσχετισμοί στο κόμμα» και να οδηγηθεί ο ΣΥΝ ξανά στους κοινωνικούς αγώνες και καλεί την μεγαλύτερη τάση του κόμματος, το «Αριστερό Ρεύμα» να αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι ο μόνος κερδισμένος των εκλογών είναι το ΚΚΕ, ενώ για τον δεύτερο γύρο επισημαίνει ότι «ο ΣΥΝ θα έπρεπε να ξεφύγει από το τετριμμένο “κατά συνείδηση”, που αποφάσισε η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας και να δώσει στο λαό το σύνθημα “καταψηφίστε το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και το ΛΑΟΣ,που οδηγούν τη χώρα στη χρεωκοπία”».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ με δηλώσεις του προανήγγειλε λήψη πρωτοβουλιών για κοινή δράση της Αριστεράς κατά του μνημονίου.

Ads