Εκτός από το ίδιο χρώμα παπουτσιών, ουδέν κοινό υπήρχε ανάμεσα στον Κετίκη και τον εικονιζόμενο σε βίντεο δράστη της επίθεσης, με τον οποίο τον είχαν ταυτίσει.

Ads

Δείτε: Τι λέει ο Παναγιώτης για τη δίκη και το παρασκήνιο της υπόθεσης

Ακολουθεί: Η κατατοπιστική ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα:

Ads

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου δικάζεται από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης ο Παναγιώτης Κετίκης, γνωστός σαν ο φοιτητής με τα «πράσινα παπούτσια».

Ο Κετίκης είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί ως ύποπτος επίθεσης με μολότωφ κατά αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα χαράματα της 6ης Μαίου 2007.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς της αστυνομίας, εμφανίζεται σε video να συμμετέχει στα επεισόδια, αν και το εικονιζόμενο άτομο, με το οποίο τον ταυτίζουν, έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, εκτός, βέβαια από το ότι υπάρχει το ίδιο χρώμα παπουτσιών.

Ο Κετίκης, την ίδια ώρα συμμετείχε σε φοιτητικό πάρτυ, σύμφωνα με μαρτυρίες συμφοιτητών του.

Παρά την ύπαρξη συντριπτικών αποδεικτικών στοιχείων για την αθωότητά του, παρά το κίνημα πλατιάς συμπαράστασης και την καθολική υποστήριξη της κοινής γνώμης, η αστυνομική διεύθυνση της Ζαρντινιέρας τον τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί, μεθοδεύοντας την προφυλάκισή του για 46 ημέρες στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και συμπράττοντας στην κατασκευή ενός βαρύτατου αλλά στημένου κατηγορητηρίου: κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), κατασκευή εκρηκτικών βομβών (κακούργημα), έκρηξη (κακούργημα), διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας (κακούργημα), διατάραξη κοινής ειρήνης (πλημμέλημα).

-Ποιος θα αποζημιώσει τον Π. Κετίκη για την ταλαιπωρία που υπέστη και για την άδικη στέρηση της ελευθερίας του;

-Ποιος θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους, που, ψυχρά και αδίστακτα, έστειλαν ένα νέο άνθρωπο άδικα στη φυλακή, μήπως επειδή δεν τους άρεσε η εμφάνισή του;

·Ο Π. Κετίκης πρέπει να αθωωθεί!

·Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν!

Θεσσαλονίκη, 27/11/2008

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ