Για αδιέξοδο στην αγορά φωτοβολταϊκών κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών και χαρακτηρίζει, με σημερινή του ανακοίνωση, την παρούσα κατάσταση του χώρου «τραγική».

Ads

Για το λόγο αυτό, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των ερμηνευτικών υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες προβλέπονται από το Ν.3851/2010.

«Η μη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου από το ίδιο το υπουργείο που τον προώθησε, έχουν φέρει σε απόγνωση τους επενδυτές και σε τέλμα τις υπηρεσίες της ΔΕΗ που καλούνται να εξετάσουν τις αιτήσεις», υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του συνδέσμου.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Συνδέσμου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.3851/2010, η αρμόδια υπουργός όφειλε μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου φέτος, να εκδώσει υπουργική απόφαση που θα καθορίζει την επιδιωκόμενη αναλογία εγκατεστημένης ισχύος και την κατανομή της στο χρόνο μεταξύ διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ. Μάλιστα, ισχυρίζονται πως, με κριτήριο την απόφαση αυτή, θα μπορέσει η ΔΕΗ να εξετάσει τις χιλιάδες αιτήσεις που ήδη έχουν συσσωρευτεί.

Ads