«Να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών» ζήτησε από τον κόσμο, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ σχετικά με την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι «ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες». «Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει κουστούμι σκληρότερων μέτρων», δηλώνει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τονίζει ότι «για τον Παπανδρέου πατριωτισμός είναι ο λαός να σκύψει το κεφάλι στους τραπεζίτες». Για «πανικό πριν από τις εκλογές» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος,.

Ads

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης στο Σπόρτινγκ, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε «πρωτόγνωρες» τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, και ζήτησε και πάλι «ψήφο ευθύνης», ώστε να δοθεί, όπως είπε, μία και καλή απάντηση στο δίλημμα «συνεχίζουμε μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή πάμε πίσω σε περιπέτειες;».

«Δεν έχω και δεν είχα καμία πρόθεση να πάμε σε εθνικές εκλογές. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση. «Προϋπόθεση όμως», τόνισε «είναι η ενότητα, είναι η αφοσίωση, είναι η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο». «Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες», πρόσθεσε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας».

«Στις 7 του Νοέμβρη απαντάμε μαζικά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια. Που επιχειρούν να διακόψουν την πορεία σωτηρίας και αναμόρφωσης της χώρας. Είναι στο χέρι κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδας, στο χέρι όλων μας, να στείλουμε στις 7 του Νοέμβρη ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών, που βγάζουν τη χώρα από την κρίση» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ads

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση, και ιδιαίτερα τη ΝΔ, ότι επιχείρησε «να αλλοιώσει το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να ισχυριστούν ότι η πορεία για τη σωτηρία της χώρας δεν έχει τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού. Και να υπονομεύσουν την εθνική μας προσπάθεια -τις θυσίες όλων των πολιτών». «Είναι αυτοί που ακόμη τσακώνονται αν ο Μηχανισμός Στήριξης και τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν αναγκαίο κακό ή όχι. Αλλά που ποτέ δεν ανέλαβαν θαρραλέα τις ευθύνες τους για το πού βρεθήκαμε. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Μετά λιποτάκτησαν. Θέλησαν να σκάσει η βόμβα στα δικά μας χέρια», τόνισε και πρόσθεσε «είναι οι εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας που ανάγκασαν τη χώρα να χρειάζεται Μηχανισμό Στήριξης και Μνημόνιο».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, από το ίδιο βήμα, έκανε εκτενή αναφορά στο νομαρχιακό του έργο, αλλά και «στο πλεόνασμα που εξοικονομήθηκε στο τέλος του 2009, 217 εκατομμυρίων»

«Ούτε η φλυαρία, ούτε η καταγγελία, ούτε οι παραστάσεις στην τηλεόραση οδηγούν πουθενά. Δε λύνουν τα προβλήματά μας. Εγώ και οι συνεργάτες μου, όλοι εμείς του συνδυασμού “Αττική, με έργο πάμε μπροστά” είμαστε άνθρωποι της δουλειάς και του αποτελέσματος», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου: «Αν δεν κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει»

Ανοιχτή συζήτηση Παπανδρέου με νέους στο διαδίκτυο