Δριμεία κριτική άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Νικόλαος Δένδιας στην κυβέρνηση όσον αφορά τον χειρισμό των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Δένδιας κάλεσε μάλιστα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια υπουργεία να εγκαταλείψουν την πολιτική «δημοσίων σχέσεων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Είναι επιτέλους ώρα, μετά από επτά μήνες, η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η κοινωνία των πολιτών δέχεται διαρκή επίθεση από τους κουκουλοφόρους και ότι θρηνεί θύματα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια υπουργεία, οφείλουν να εγκαταλείψουν την πολιτική ‘δημοσίων σχέσεων’ και να αναθεωρήσουν την στάση τους απέναντι στα μέτρα που η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης (κάμερες, νομοθετικό πλαίσιο για την «κουκούλα», καρτοκινητά, DNA, λαθρεμπόριο ανθρώπων)», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης και στο νόμο που αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο λέγοντας πως «είναι ώρα, να εφαρμοστεί πλήρως, επιτέλους, ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο και να ανοίξει μια νέα συζήτηση για τη χρησιμότητα και την οριοθέτησή του».

Τέλος, κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη «να αντιληφθεί ότι η τρομοκρατία έχει πολλές μορφές. Και ότι η βία των κουκουλοφόρων μορφή τρομοκρατίας είναι που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί».

Αναφερόμενος δε στο έργο της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία προσέφερε και προσφέρει τη στήριξή της σε κάθε μέτρο που προστατεύει τα αγαθά της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Στήριξη που η ίδια ως κυβέρνηση ουδέποτε είχε».