«Διαχειρίσιμες» χαρακτηρίζει τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης ακόμη και στην περίπτωση χρεοκοπίας ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Bild.

Ads

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης για την Ευρώπη, αλλά την ίδια ώρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι ευθύνη μας και γι΄ αυτό προετοιμαζόμαστε», τονίζει ο Β. Σόιμπλε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο το ελληνικό κοινοβούλιο να πει όχι στο Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε. «Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα του ευρωζώνης στο σύνολό της. Θα έπρεπε να φροντίσουμε ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ». Παρά την οικονομική κρίση πάντως, ο γερμανός υπουργός δεν διαβλέπει κινδύνους για την ενότητας της Ευρώπης ενώ απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους πιστωτές προκειμένου να συμμετάσχουν στο κόστος. Ο υπουργός επισημαίνει πως «είναι και προς όφελος των επενδυτών να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό δεν χρειάζονται επιπλέον κίνητρα για τον ιδιωτικό τομέα».