Για «σχέση συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά. «Σηκώνουμε ένα τεράστιο βάρος» αναφέρει. 

Ads

 
Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής επισημαίνει πως «ο καθένας έχει τη διαδρομή και τη φυσιογνωμία του αλλά και οι δύο έχουμε την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ιστορικής πρόκλησης και της εθνικής ευθύνης».
 
Όπως λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος «στην κυβέρνηση συμμετέχουν δύο κόμματα αλλά δεν θα τη χαρακτήριζα απλώς δικομματική», όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω ΕΡΤ.
 
«Οι ενδιάμεσοι κρίκοι παίζουν καθοριστικό ρόλο, διότι μπορεί να διευκολύνουν, αλλά μπορεί και να δυσκολέψουν την προώθηση των αποφάσεών μας. Για αυτό πρέπει να υπάρχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και στο επίπεδο του κεντρικού κυβερνητικού επιτελείου και στο επίπεδο κάθε υπουργείου και στο επίπεδο των ΚΟ, αλλά και θεματικά γύρω από κάθε νομοσχέδιο και κάθε μεγάλη πολιτική απόφαση.» 
 
Αναφερόμενος στους Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου τους απευθύνει κάλεσμα «να ενταχθούν στη συλλογική προσπάθεια». «Κάθε φορά που έχω τη δυνατότητα, απευθύνω ειλικρινή πολιτική αλλά και προσωπική πρόσκληση σε όλα τα στελέχη της παράταξης που θεωρούν ότι ανήκουν ακόμα σε αυτήν, που εκφράζονται μέσα από τον αξιακό οπλισμό της παράταξης να ενταχθούν σε αυτή τη συλλογική μας προσπάθεια.»
 
Ερωτηθείς για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αιτιολογεί την απόφασή του να κρατήσει εκτός δημοσιότητας το πόρισμα, λέγοντας ότι το έκανε για να ανακόψει «κακά επικοινωνιακά παιχνίδια».