Τη βεβαιότητα της κυβέρνησης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα όσο αυτή πληροί τους στόχους της, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Επιπλέον, υπογράμμισε την επιθυμία της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι συνομιλίες για την ανταλλαγή ομολόγων.

Ads

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «σήμερα το πρωί άρχισε η επιχείρηση εφαρμογής της απόφασης (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου). Η συζήτηση ξεκίνησε πάρα πολύ ενθαρρυντικά γιατί θέλουμε το σχήμα να εφαρμοστεί αμέσως και θέλουμε η διάρκεια εφαρμογής να είναι η μικρότερη δυνατή». Ανάφερε επιπλεόν ότι για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και επεσήμανε ότι αυτό σημαίνει ότι η αγορά αντιδρά θετικά, το ίδιος και οι Έλληνες πολίτες.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τους Έλληνες καταθέτες και επενδυτές, καταφεύγοντας στην ρητορική ερώτηση: «Πού θα βρουν ασφαλέστερο τραπεζικό σύστημα; Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλά;» και συμπλήρωσε «οι ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένες από την ΕΚΤ από το EFSF, το ΔΝΤ, την Ευρωζώνη και από την ελληνική κυβέρνηση κι αυτό αφορά τις τράπεζες ως οντότητες και τις καταθέσεις απολύτως. Ούτε να τις έχουμε κάτω από το μαξιλάρι συμφέρει, ούτε στο εξωτερικό συμφέρει γιατί εδώ βοηθώντας την Οικονομία βοηθούμε τελικά το σπίτι μας και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το μήνυμα αυτό είναι ένα ομόθυμο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό».